Les Arts Volant Noticies

Bastià i Bastiana de Mozart a “Les Arts Volant 2019”

Les Arts Volant és un projecte de difusió cultural del Palau de les Arts i la Diputació de València, amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o a les quals seria complicat dur a terme una representació per no disposar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Aquesta proposta pretén, a més, que els habitants de nuclis residencials de la població amb escassetat de recursos econòmics puguen vore una òpera que es representa prop de les seues llars. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir de l’art i de la bellesa sense haver de desplaçar-se. Des de la plaça més cèntrica, al barri més perifèric. En definitiva, Les Arts Volant es proposa acostar als ciutadans de la nostra Comunitat un bé cultural que és patrimoni de tots.

DATES REPRESENTACIONS
JUNY
29, ALBAIDA, 22.30 h

JULIOL

4, LLOSA DE RANES, 22.00 h
5, LLOMBAI, 22.30 h
7, CHELLA, 22.00 h
10, MACASTRE, 22.00 h
11, ALZIRA, 22.00 h
12, SOLLANA, 22.30 h
13, CHULILLA, 22.30 h
18, POBLA DE VALLBONA, 22.00 h
19, SENYERA, 22.30 h
20, SILLA, 22.30 h
21, XERESA, 22.00 h

EQUIP ARTÍSTIC
Direcció d’escena i escenografia: Davide Livermore
Vestuari: José María Adame
Il·luminació: Antonio Castro

Inspirat en la companyia de teatre La Barraca, de Federico García Lorca, que va representar obres de teatre clàssic espanyol en més de 70 pobles durant els primers anys 30, Les Arts crea la seua companyia itinerant d’òpera que viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari quan arriba a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una òpera en directe.

El títol escollit és una de les òperes més emotives i interessants del jove Mozart: Bastià i Bastiana. Una història d’amor entre dos joves que transcorre en un humil llogaret de pastors. Enamorats l’un de l’altre, la inseguretat els farà recórrer -cadascun pel seu compte- al bruixot Colas per tal que amb els seus poders màgics provoque que tots dos tornen a sentir atracció. Bastiana provocarà la gelosia de Bastià en fer-li creure que està enamorada d’un altre jove, i ell intentarà atraure la seua atenció amenaçant amb el suïcidi. Al final es reconcilien i anuncien preparatius de noces.

L’òpera serà interpretada per Cantants del Centre Plácido Domingo acompanyats al piano. A més, compta amb el suport de personal tècnic de Les Arts per a la posada en escena.

A %d blogueros les gusta esto: