Jornades Música Música Coral Noticies

V Jornades Corals a Sueca

Curs d’interpretació i direcció coral
SUECA, 17 al 19 de maig de 2019

Rodrigo Affonso, director
Fernando Taberner, pianista

Orfeó d’Aldaia, Coral l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado de Picassent i Cor Echo Vocis de Sueca

DESTINATARIS:
L’Orfeó d’Aldaia, la Coral l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado de Picassent i el Cor Echo Vocis de Sueca. A més de directors de cors, cantants, professors i estudiants de música i persones interessades en la direcció musical i el cant coral.


OBJECTIUS:
El curs facilita el treball en la tècnica vocal per a grup, programa l’aprenentatge i perfeccionament de direcció a través de la pràctica amb un cor pilot, i uneix les veus dels diferents cors amb el treball de muntatge d’obres corals que son presentades en un concert de clausura del curs.

HORARI I LLOC DELS ASSAJOS GENERALS PREVIS AL CURS:
 PICASSENT: Divendres 22 de marc i dissabte 30 de març.
CASA DE LA CULTURA Carrer Jaume I, 15.
 ALDAIA: Dissabte 4 de maig de 17:00 a 20:00h.
CASA DE LA MÚSICA Plaça de la Constitució, 20.
HORARI I LLOC DE LES SESSIONS CORALS:
 SUECA: Divendres 17 de maig, 19:30 presentació i assaig de 20:00h a 22:30h.
+++ Cor piccolo de 22:30 a 23:00h
CENTRE PROFESSIONAL DE MÚSICA”VICENT VERA” Passeig de l’estació, 3.
 ALDAIA: Dissabte 18 de maig de 11:00 a 14:00h i de 16:30 a 20:00h.
+++ Cor piccolo de 16:00 a 16:30h
 SUECA: Diumenge19 de maig a las 17:00h prova acústica. Concert al Centre Bernat i Baldoví de Sueca a les 19:00h.
HORARI I LLOC DE LES SESSIONS DIRECCIÓ:
 SUECA: Divendres de 18:00h a 19:30h: dedicat als alumnes de direcció.
 ALDAIA: Dissabte de 10:00 a 11:30h: dedicat als alumnes de direcció.
 SUECA: Diumenge de 11:30 a 13:00h: dedicat als alumnes de direcció.

REPERTORI, selecció de cors d’òpera:
Vieni Imeneo i Lasciati i monti (Orfeo) de C. Monteverdi, If love’s a sweet passion (The fairy Queen) de H. Purcell, Placido e il mar i Corriamo fuggiamo(Idomeneo) de W. A. Mozart, Cor dels refugiats escocesos (Macbeth)de G. Verdi, Barcarola (Les contes d’Hoffmann)de J. Offenbach, Havanera i Marxa dels torejadors (Carmen) de G. Bizet.
CONCERT:
 Diumenge 19 de MAIG a les 19:00h al CENTRE BERNAT I BALDOVÍ,
Carrer Sant Josep, 32 de SUECA.

INSCRIPCIÓ
Els participants han de formalitzar la inscripció del curs omplint degudament la fitxa que s’adjunta a les bases. La quota d’inscripció s’estableix en 80 € per als alumnes de direcció actius i de 30 € per als oients tant de direcció como per als cantants.
Formes de pagament: ingrés o transferència bancària al següent compte: CAIXA POPULAR IBAN ES49 3159 0048 3124 6551 1620 (concepte: participació en les V Jornades Corals a Sueca), o en efectiu en la Secretaria de la SOCIETAT ATENEU MUSICAL DE SUECA, en horari d’oficina, de dilluns a divendres de 17h a 20h .
Les inscripcions (fitxa complimentada i resguard d’ingrés) es remetran al següent correu electrònic: secretaria@ateneusueca.com. L‘admissió es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció.

PROFESSOR
RODRIGO AFFONSO, nascut a Rio de Janeiro (Brasil) i resident a Frankfurt am Main (Alemanya) des de 2008, és Titulat Superior en Direcció i Pràctiques Interpretatives per la Universitat Federal del Estat de Rio de Janeiro (Brasil) i per la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya).
Amb una àmplia experiència com a director de cors i orquestres tant professionals com amateurs, Affonso ha dirigit de forma regular diferents agrupacions brasileres, i des de 2009 dirigeix diferents cors a Alemanya, pel que ha rebut positives critiques per part de la premsa. Com a director convidat ha dirigit distintes agrupacions, cal destacar el “Daejeon Philarmonic Choir” a Corea del Sud, el Cor “Arsys Bourgogne” a França o el ensemble vocal “Gänchinger Kantonei” de Stuttgart (Alemanya).
Rodrigo ha treballat com a docent en cursos i tallers internacionals de Direcció Coral a Brasil, Alemanya, França i Corea del Sud, com per exemple, los Rencontres Musicales de Vezelay (França). En 2013 va formar part del Jurat del Concurs Internacional de Cors a Daejeon, Corea del Sud, i al 2018 en el de Cors a Miltenberg, Alemanya. Amb el cor feminí ElektraVokal ha obtingut el primer premi en el Concurs de Cors de Büdingen, Alemanya.
Actualment compagina la seva activitat de director de Cors a Frankfurt amb els estudis de Doctorat de Música en l’especialitat de Direcció a la Universitat d’Aveiro a Portugal i amb els estudis de Grau Universitari en l’especialitat de Filosofia i Història de l’Art a la Goethe-Universität de Frankfurt (Alemanya).A %d blogueros les gusta esto: