Certamen Certamen Ejea de los Caballeros Música Música Coral Noticies

Programa de la 48 edició del Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros

Aquesta nova edició, que se celebrarà del 26 al 28 d’abril, portarà fins Ejea a 12 cors de 6 províncies.

Info. Ajuntament d’Ejea de los Caballeros

El Concert Inaugural de la Societat Coral de Bilbao, acompanyada de Coral Polifònica Ejea i amb la participació de coralistes aragonesos, donarà el tret de sortida a aquesta 48 edició.

Els cors de categoria adult interpretaran l’obra obligada Dos Danzas de Sariñena de la compositora Eva Ugalde i el programa inclourà, a més, una màster class amb Mariola Rodríguez, directora del Cor de Cambra Ainur. A més, s’estrena la nova denominació de dos premis: el Premi a la Millor Direcció Coral “Antonio Viñuales” i el Premi del Públic “David Tellechea”

Un total de 12 agrupacions corals procedents de diferents ciutats d’Espanya arribaran a Ejea de ls Caballeros del 26 al 28 d’abril. La trobada, organitzada des del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ejea, celebra enguany la seva edició número 48 afermant-se com una de les referències més longeves i importants d’Espanya en la seva categoria. Col·laboren també en l’organització Sofejea, l’Agència de Desenvolupament d’Ejea, i la Coral Polifònica de Ejea.

El Certamen Coral d’Ejea dels Cavallers “segueix sent, any rere any, una de les cites nacionals més importants del món coral.

En aquesta 48 edició participaran corals arribades des de Madrid, Astúries, Barcelona, ​​Tenerife, Mallorca i Múrcia, que actuaran davant d’un auditori de més de 800 persones.

El Certamen Coral d’Ejea és l’acte principal de les Festes de l’Aigua, que es van crear l’any 1970 per commemorar l’arribada del regadiu a les seques terres cincovillesas a través del Canal de les Bardenas. Precisament aquest 2019 se celebra el 60 Aniversari de la inauguració del Canal de las Bardenas, fet que va ocórrer el 8 d’abril de 1959.

PROGRAMA
El divendres 26 d’abril el Concert Inaugural de la Societat Coral de Bilbao, acompanyada de Coral Polifònica Ejea i amb la participació de coralistes aragonesos, donarà el tret de sortida a la XLVIII del Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros. Una actuació de luxe que portarà a la localitat a una de les agrupacions més prestigioses del nostre país. I és que la Societat Coral de Bilbao ha sumat èxits i un gran prestigi al llarg dels seus més de 130 anys d’història, comptant amb reconeixements com la Medalla d’Or en les Belles Arts, la Medalla d’Honor de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando i la Medalla d’Or de la Vila de Bilbao, entre d’altres guardons.

Des de dissabte al matí se succeiran les actuacions. A les 12:00 h tindrà lloc el Festival de Cors Infantils; i a les 20 hores començarà la primera sessió de la fase de concurs. La segona i tercera sessió del concurs s’estendran durant tot el diumenge, a les 12h. i 16,30h. A més, com és habitual, per a la categoria de cor adult hi haurà una obra obligada, que en aquesta ocasió està realitzada per la compositora Eva Ugalde i que porta per títol
Dos Danzas de Sariñena.

Addicional a les fases de concurs, el dissabte 27 d’abril hi haurà una Master Class, de “Rhythm and soul” amb Mariola Rodríguez, directora del Cor de Cambra Ainur, de Las Palmas de Gran Canàries, que tindrà lloc al Centre Cívic d’Ejea dels Cavallers.

Per la seva banda, el Certamen mantindrà la mateixa estructura de concurs que en edicions anteriors, amb dues categories: la de cor juvenil i la de cor adult. En totes dues, les agrupacions podran ser de veus mixtes o iguals. La dotació en premis ascendeix enguany a 12.050 euros repartits en diferents categories, així com un premi del públic. A més, s’estrena la nova denominació de dos premis: el Premi a la Millor Direcció Coral “Antonio Viñuales”, mort l’any passat i membre del comitè tècnic i del jurat del Certamen Coral d’Ejea des de 1995 fins 2017, i el Premi del Públic “David Tellechea”, que s’atorga pels assistents al certamen mitjançant votació, i que porta el nom del primer director artístic del certamen Coral d’Ejea, David Tellechea, mort el 2002.

JURAT PROFESSIONAL
El jurat és de caràcter professional i estarà compost per sis persones del món del cant coral. Com en anys anteriors, el Certamen de Cant Coral d’Ejea de los Caballeros compta amb la direcció artística d’Enrique Azurza. El jurat estarà compost per aquests sis professionals del cant coral: Marco Antonio García, professor del Conservatori Superior de Música del Principat d’Astúries, del Conservatori de Música de Gijón i director del Cor El Lleó d’Or, Ana González, directora del cor “Pequeños cantores de la “ORCAM”, Daniel de la Puente, director del Cor de la Universitat Complutense de Madrid, Fernando Briones, director titular de l’Orquestra i Cor Gaos, Mariola Rodríguez, directora del Cor de Cambra Ainur i Eva Ugalde, compositora molt lligada al món coral.

Totes les sessions es desenvoluparan al Poliesportiu Municipal d’Ejea, que es converteix en un auditori per a 800 localitats. Tant per al concert inaugural, a càrrec de la Societat Coral de Bilbao, com per a la resta de les sessions caldrà passar per taquilla per adquirir les entrades. La venda de les mateixes es podrà realitzar durant els dies del Certamen Coral (dissabte 27 i diumenge 28), una hora abans de cada sessió a la taquilla del Poliesportiu Municipal i també es poden reservar entrades de manera prèvia per telèfon, trucant al Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ejea, a l’976677474 – extensió 4, i en l’email derechosciudadanos@aytoejea.es.

A %d blogueros les gusta esto: