Música Música Sacra SMRC

58º edició de la Setmana de Música Religiosa de Cuenca

La 58º edició de la Setmana de Música Religiosa de Cuenca, el Festival de Setmana Santa per excel·lència del panorama musical espanyol, tindrà lloc del 15 al 21 d’abril, amb una àmplia programació, que comptarà amb destacats intèrprets i conjunts del panorama musical internacional i nacional.

⦁ SMR – SETMANA DE PASSIÓ
El Teatre-Auditori de Conca acollirà sis concerts:

  1. Homenatge a Arvo Pärt (obres de Pärt i Weinberg),
  2. Sonoritats místiques del s. XX (obres de Shostakovich, Weinberg, Kancheli), a càrrec del violinista Gidon Kremer i la Kremerata Bàltica;
  3. Missa Solemnis de Beethoven, en interpretació de l’Orquestra Metropolitana de Lisboa (Pedro Amaral, director), el Cor de RTVE (Joan Pau de Juan, director), la soprano Miren Urbieta-Vega, la mezzosoprano Lorena Valero, el tenor Fabián Lara i el baix-baríton André Henriques.
  4. Quando corpus morietur, un programa barroc en què el contratenor Xavier Sabata i la Cappella Cracoviensis, dirigits per Jorge Jiménez, interpretaran àries d’ oratoris d’Alessandro Scarlatti i Antonio Caldara, així com el conegut Stabat Mater de Vivaldi.
  5. Passió segons Sant Marc, de JS Bach, amb el Conductus Ensemble, i la direcció de Andoni Sierra.
  6. Meister Eckhart, Tristan Tzara: un eix espiritual, amb Plural Ensemble i la soprano Estíbaliz Martyn, sota la direcció de Nacho de Pau. Sonaran obres de Dünser, Radvilovich i l’estrena mundial de Meister Eckhart: Mystical Song, de Fabián Panisello, realitzada per encàrrec del festival per a la 58 SMR.

⦁ SMR-ANTIGA
Quatre concerts, des del Renaixement al Barroc, en diversos escenaris de la ciutat: el trompetista Manuel Blanco i l’organista Pablo Márquez Caraballo presentaran el programa The Trumpet shall sound, amb obres de J.S. Bach, Haendel, o Buxtehude, a la Capella del Sant Esperit, de la Catedral de Conca; la violinista Lina Tur Bonet oferirà un Viatge a les Partites de Bach a l’Espai Torner; el tenor Vivien Simon i Ariel Abramovich (llaüt renaixentista) proposen Du fond de ma pensée, una antologia de salms i cançons espirituals en l’Església d’Arques, i l’Accademia del Piacere i el seu director Fahmi Alqhai, mostraran les influències franceses en la música de Bach, a l’Església de la Mercè.

⦁ SMR – CONTEMPORÀNIA
Concert 6 +9: 06:00 compositors del Taller SMR Contemporani, en estreta
col·laboració amb la UIMP, presenten les seves noves obres basades en el motiu del Victimae Paschali laudes. Seran interpretades pel Trio Brouwer, format per la violinista Jenny Guerra, la violoncel·lista Elena Solanes, i el pianista Carlos Apellániz; els nou directors del Taller SMR Contemporani, dirigit pels professors Arturo Tamayo i José Luis Temes, es posaran al capdavant del Harmonie Ensemble, amb Le Marteau sans maître de Pedra Boulez. A més, la soprano Carole Sidney Louis, i la pianista Isabel Pont, oferiran un recital de Mélodies d’Olivier Messiaen. Francesc Coll, compositor en residència de la SMR i premi de composició dels ICMA 2019, serà objecte d’una conferència que glossarà la seva trajectòria.

⦁ SMR- PEDAGÒGICA
Amb l’objectiu de formar com a espectadors a la població infantil i juvenil, el públic adult de demà, la 58 SMR proposa el programa “Iniciació a la Música Clàssica: Mozart, Haydn i Beethoven “, destinat especialment alumnes d’Educació Primària i Secundària.

⦁ SMR – PROPERA
Com cada any, la programació de la 58 SMR es completarà amb una sèrie de conferències col·loqui obertes al públic, impartides majoritàriament per professors de la Universitat de Castilla la Mancha.
Un cop més, la Setmana de Música Religiosa compta amb la cobertura de Ràdio Clàssica i de RTVE, a través dels Concerts de la 2.

Programa

PROGRAMACIÓ

Descarregues

 Cartell 2019
Dossier de Premsa
Publicitat revista
A %d blogueros les gusta esto: