Concerts Concerts Corals Cor Generalitat Valenciana Música Música Coral Noticies

Programa a capella en el Centenari de Matilde Salvador / Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat ha preparat un programa coral a capella per commemorar el centenari de la compositora Matilde Salvador. El 13 de juliol al Claustre de l’església de sant Sebastià de Rocafort, el 14 de juliol a la parròquia de Nª Sª de la Mercé d’Algar del Palancia i el 25 de juliol al Monestir Carmelita del Desert de les Palmes de Benicàssim.

AGENDA

13 JULIOL

CLAUSTRE DE L’ESGLÉSIA DE SANT SEBASTIÀ DE ROCAFORT

PROGRAMA A CAPELLA EN EL CENTENARI DE MATILDE SALVADOR / COR DE LA GENERALITAT – ROCAFORT


14 JULIOL

PARROQUIA DE Nª Sª DE LA MERCED D’ALGAR DEL PALANCIA

PROGRAMA A CAPELLA EN EL CENTENARI DE MATILDE SALVADOR / COR DE LA GENERALITAT – ALGAR


25 JULIOL

MONESTIR CARMELITA DEL DESERT DE LES PALMES. BENICÀSSIM

PROGRAMA A CAPELLA EN EL CENTENARI DE MATILDE SALVADOR / COR DE LA GENERALITAT – BENICÀSSIM

 


PROGRAMA (detall)

Programa a capella en el Centenari de Matilde Salvador / Cor de la Generalitat

Programa

I part

Compositors del Cançoner de Gandia (s.XVI)

Juan Ginés Pérez de la Parra (1548-1600)

Ave Maris stella

Laudate, salmo 116 de 7º tono

 

Noel Valdovin (Bauldeweyn) (1480- after1513)

Sancta Maria

 

Bartolomé Cárceres (1550- ??)

Falalalán, falalalera

Elegit sibi Dominus

Judici signum (Al jorn del judici)

 

Alonso Lobo (1555-1617)

Judici signum (Al jorn del judici)

Super flumina Babylonis

 

II part

Celebració del centenari de Matilde Salvador

Matilde Salvador (1918 – 2007)

Els dotze estels (sobre poemes de Miquel Peris)

Gènesi

Invocacions

Crist de la terra

Albada

Endreça

Do de l´amor

Galanía

Cançoneta de la lluna

Gota de rosada

Verge aimía

Salve

Precs

Vicente Antequera, baríton

 

COR DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Francesc Perales, director


Cor de la Generalitat Valenciana

Va ser creat en 1987 amb el nom de «Cor de València». És el cor titular del Palau de les Arts de València al mateix temps que desenvolupa una constant activitat en els principals auditoris espanyols. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori a cappella, amb especial atenció als compositors valencians.
El Cor de la Generalitat Valenciana està present en les temporades i festivals espanyols més importants, i ha cantat a Guanajuato (Mèxic), l’Havana, Nova York, París, Lisboa, Roma, Amsterdam, Hamburg, etcètera. Al costat de Carles Santos ha participat en les Cerimònies Olímpiques de Barcelona 92.
Ha enregistrat discos per a Sony, Decca i Deutsche Grammophon al costat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i solistes com Plácido Domingo, Juan Diego Flórez o Andrea Bocelli, i monogràfics sobre Mompou, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Luis de Pablo, Matilde Salvador o Alfredo Aracil, al costat d’altres de música antiga amb el grup Capella de Ministrers. El seu disc Verdi Domingo va ser guardonat amb el Grammy Llatí al millor àlbum de música clàssica de 2014. Ha intervingut en DVDs amb Maazel, Mehta o La Fura dels Baus entre altres responsables artístics. Ha actuat sota les batutes dels principals directors valencians i espanyols a més de Claudio Abbado, Roberto Abbado, Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Riccardo Chailly, Valeri Guerguiev, Leopold Hager, Sir Neville Marriner, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Mstislav Rostropòvitx, Claudio Scimone i Alberto Zedda. Per celebrar el seu trenté aniversari va oferir un concert dirigit
per Plácido Domingo.
Ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la Medalla Commemorativa del XXV Aniversari del Palau de la Música de València, el premi Clar de Llums de la Universitat de València, l’Important de l’Editorial Premsa Valenciana i la Medalla al Mèrit en les Belles Arts de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.
El Cor de la Generalitat depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El seu director titular és Francesc Perales, Jordi Blanch seu director assistent i Francisco Hervás el seu pianista acompanyant.

http://ivc.gva.es/
A %d blogueros les gusta esto: