Certamen Certamen Internacional d'Havaneres per a Solistes Noticies

La soprano Lucia Tavira guanya la vuitena edició del Certamen Internacional d’Havaneres per a Solistes

El jurat del VIIIè Certamen Internacional d’Havaneres per a Solistes de Torrevieja, presidit per Gloria Fabuel, va decidir que el premi dotat amb 2.000 euros i diploma recaigués en la soprano d’origen cordovès, Lucía Tavira. La cantant, que va interpretar a la final les havaneres  ‘Enterradme en la playa’ de Jesús Romo i Rafael Duyos i ‘Flor de Yumurí’ de  Jorge Anckermann i la romança ‘Sierras de Granada’ de la sarsuela “La Tempranica” del maestro Giménez, es va imposar entre les cinc sopranos que havien passat a la final destacant per la seva musicalitat, la seva expressió i tècnica per interpretar.

Lucía Tavira acabar la seva carrera de cant al Conservatori Superior de Sevilla “Manuel Castillo” amb Matrícula d’Honor. Ha cursat el Màster d’Interpretació Operística sota la direcció de la soprano Ofelia Sala i actualment realitza els estudis de Doctorat a la Universitat de Còrdova.

L’altra guanyadora de la nit va ser la soprano alcoiana Gemma Soler, qui va rebre, ex aequo amb Tavira, el premi del públic empatant després del recompte de vots de les urnes instal·lades al Palau de la Música, on es va celebrar l’esdeveniment el divendres i dissabte. El premi del públic està dotat amb 1.000 euros i diploma.

Gemma Soler, és graduada pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i actualment cursa el Màster d’Interpretació Operística. A la final va interpretar dues obres de Ricado Lafuente amb la cadència amb la que agrada al públic local,  “Nunca te olvidaré” i “Ay Marinera” i “La romanza de Encarna” de la sarsuela “El último romántico” de Soutullo i Vert.

Aquestes dues guanyadores es van imposar a la final a la manxega Ángela Cano, a la catalana Anna Gomà i a la gallega Maria Penas. Mentre deliberava el jurat i ja fora de concurs, van actuar la soprano Torrevieja Concepció Pérez Boj i el tenor de Torrevella Franciso Moreno Martínez qui van interpretar de manera individual i a duo havaneres i romances de sarsuela, acompanyats al piano per Virtudes Narejos.

El president i el vicepresident del Patronat Municipal d’Havaneres, José Manuel Dolón i Domingo Soler, van ser els encarregats de lliurar els premis. A més, va intervenir en l’acte per a la clausura de la present edició. En les seves paraules, va agrair la presència i el suport del públic a l’havanera “que és símbol de la nostra cultura”, la tasca del Patronat Municipal d’Havaneres “perquè segueix apostant per la qualitat i donant-li a tot una volta més per millorar amb cada un dels esdeveniments que organitza “i ha assenyalat com a mostra d’aquesta qualitat el nivell de les actuacions de divendres i dissabte al Palau de la Música. Seguidament va anunciar que ja començava a treballar per a la IX edició del certamen.

Nota de premsa  www.habaneras.org
Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: