Ars Poliphonica Documental La Música de los Dias

Ars Poliphonica i el documental “LA MVSICA DE LOS DíAS”

Documental que recull els aspectes més rellevants de “La Música dels Dies: d’Alba i d’Albió”, projecte multidisciplinari d’Ars Poliphonica el 2015 (gira de concerts didàctics, disc i vídeo-documental).

En l’actualitat el documental definitiu es troba en les últimes fases d’edició

Se celebren en l’any 2015 els centenaris de dos esdeveniments molt diferents però relacionats, fins i tot en la mera anècdota si es vol: el 500 aniversari de la mort de Santa Teresa i el 400 de l’edició de la segona part del Quixot. Les figures de Teresa d’Àvila i Cervantes / El Quixot, són clau per entendre l’evolució estilística, intel·lectual, mística i literària espanyola en els segles XVI i principis del XVII. I al mateix temps es consolida una forma de fer música, polifonia religiosa en el seu vessant més profunda, però també profana, d’una riquesa desconeguda fins llavors, a través de l’articulació d’un corpus compositiu que es veu entremesclat de les circumstàncies biogràfiques que contemplen la consolidació de l’anomenat Segle d’Or espanyol. En justícia, hauríem de dir Segles d’Or, en totes les facetes artístiques, i per descomptat, també en la música.

Ars Poliphonica, conjunt vocal santanderí creat el 1989, planteja aquest projecte, des del rigor i l’estilisme, com un aprofundiment en el concepte musical de polifonia.

Un mes després de la seva estrena, el passat 7 de desembre, està disponible online el documental “La música dels dies: d’Alba i Albión” en versió (beta), projecte multidisciplinari d’Ars Poliphonica el 2015. 

A %d blogueros les gusta esto: