Concerts Cor Generalitat Valenciana Música Noticies

El Cor de la Generalitat interpreta ‘Cantúria cantada’, de Carles Santos, en la Pretemporada de Les Arts

El Cor de la Generalitat Valenciana interpretarà aquest dijous, 10 de novembre, ‘Cantúria cantada’, de Carles Santos, dins de les activitats de la II Pretemporada amb preus populars del Palau de les Arts.

El Teatre Martín i Soler acull a les 20.00 h aquest concert-espectacle, amb direcció musical i coreogràfica de Dolors Ricart i posada en escena de Jaume Martorell.

‘Cantúria Cantada’ és una partitura en forma de concert per a 37 veus i un clarinet, estrenada en el Grec de Barcelona en 2012 i que ha viatjat posteriorment al Festival d’estiu de San Lorenzo del Escorial i a Sagunt a Escena, entre altres cites musicals de referència.

L’obra inclou fragments de set espectacles creats per l’autor de Vinaròs entre 1981 i 2010, junt amb dues peces del gran polifonista espanyol del segle XVII, Tomás Luis de Victoria.

Cantúria Cantada

La emoción de la voz. Mi voz. Nuestra voz.

No hay límites ni fronteras, el pasado y el presente se confunden:
música en la piel.

Y el silencio… Amar el silencio. La música del silencio.

Música de las entrañas, de emoción, de llanto, de pasión.

Música profundamente de hoy. De mí, de ti.

Si la propia sensibilidad nos lo permite.

 

Carles Santos

Nascut a Vinaròs (Castelló) en 1940, Carles Santos és un músic de formació clàssica que, des de 1978, es dedica en exclusiva a la composició i interpretació de la seua obra.

A més de la seua producció musical, té moltes peces teatrals en què introdueix diverses disciplines. Compositor resident al Teatre Lliure, les seues obres han recorregut els festivals de tot Europa i també ha escrit per a grans esdeveniments com els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona. Posseeix nombrosos premis i guardons nacionals i internacionals, entre aquests últims destaca la Medalla de la Universitat de València, que va rebre el passat mes de juny.

El Cor de la Generalitat, sota la direcció de Francesc Perales, s’ha erigit com una de les millors agrupacions corals d’Espanya. Fundat en 1987 com a Cor de València, és des de 2005 cor titular del Palau de les Arts.

La formació, dependent de l’Institut Valencià de la Cultura, compagina l’òpera amb la música simfonicocoral de totes les èpoques. El Cor ha actuat sota la direcció de les millors batutes internacionals i, a més, ha estat present en els principals escenaris espanyols, així com a París, Lisboa o Nova York.

Amb l’espectacle ‘Tramuntana Tremens’ de Carles Santos, el Cor de la Generalitat va recórrer els principals festivals de tot Europa.

La seua gravació junt amb Plácido Domingo i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana d’un àlbum amb àries de Verdi per a baríton en 2014, va obtindre el Grammy Llatí al millor disc de música clàssica.

La formació, a més, atresora diversos guardons i premis, l’últim d’aquests la Medalla al Mèrit de les Belles Arts de la Reial Acadèmia de Sant Carles.

El dissabte 12 serà interpretada al Teatre Principal de Castelló

10.11.2016 20.00 h Cantúria Cantada de Carles Santos Teatre Martín y Soler del Palau de les Arts Reina València Cor de la Generalitat Valenciana
12.11.2016 20.00 h Cantúria Cantada de Carles Santos Teatre Principal de Castelló Castelló de la Plana Cor de la Generalitat Valenciana
Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: