Concerts Cor Generalitat Valenciana

El Cor de la Generalitat junt la Jove Banda de la FSMCV estrenen “Réquiem”, del jove compositor de Manises José Vicente Fuentes Castilla

La Jove Banda de la FSMCV i el Cor de la Generalitat estrenen “Réquiem”, del jove compositor valencià José Vicente Fuentes Castilla.

El Cor de la Generalitat Valenciana es va desplaçar a Navajas (Castelló), per realitzar el primer assaig conjunt amb la Jove Banda de la FSMCV. El Cor de la Generalitat Valenciana que va reprendre la seva activitat el passat 1 de setembre, oferirà el proper 28 de setembre al Palau de la Música de València l’estrena de l’obra Réquiem, del jove compositor valencià José Vicente Fuentes Castilla, al costat de la Jove Banda de la FSMCV sota la direcció del Mtre. Daniel Ferrero i la participació solista de la soprano Mònica Bueno i el baríton Fernando Piqueras.


José Vicente Fuentes Castilla (Manises)

Titulat superior en Composició amb matrícula d’honor i premi final de carrera. Entre les seves 18 obres acabades compta amb 9 premiades. En el panorama Nacional posseeix 3 premis del concurs València Crea (2008, 2009 i 2013) i els 2 premis Vila de Madrid, sent el compositor més jove a aconseguir-los i l’únic en possessió dels dos: Mestre Vila per a Banda Simfònica i Joaquín Rodrigo per a Orquestra. En el panorama internacional ha rebut 2 accèssits en els concursos de Llíria (2010) i Muro d’Alcoi (2012). Així mateix ha estat guardonat amb el Premi de la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana) amb motiu del seu 40 aniversari i el Premi de Composició de Montserrat per Quintet de Vent en 2009.

La seva primera òpera op.10 Hasta la Próxima” va ser un encàrrec per a la inauguració del nou Conservatori Superior de Música de València. La seva segona òpera Op.18 Cantos de Inocencia y Experiencia” és un estudi sobre la naturalesa, els colors i el temps en la música; escrita per al quartet de saxòfons Sigma Project. L’IVM (Institut Valencià de la Música) va encarregar l’obra obligada del Certamen de la Comunitat Valenciana per a 3a Secció en els anys 2009 i 2011 El compositor i trombonista Francesc Coll va encarregar per al recital final de carrera a la Guildhall de Londres l’obra sixtyNine per a trombó sol. El percussionista David Tarín va encarregar per al recital final de carrera en el CSMV l’obra 360 per caixa i electrònica. Encàrrec de l’obra obligada del concurs de tuba d’AlteaVila Joyosa en 2005,2006,2008,2009,2011 i 2012.

Com a director ha realitzat més de 60 concerts on aposta pel repertori contemporani, l’estrena de noves obres i la promoció de joves compositors i directors en tots els seus programes. Ha estrenat un total de 22 obres.

L’any 2008 crea l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises on s’implanta un sistema educatiu musical nou, diferent i innovador que l’ha portat a ser mereixedor del Premi a la Innovació Educativa 2012 ofert per la Fundació Horta Sud, Fundació Ugarte i Caixa Popular. Des de la seva fundació és el director titular tant d’escola com d’agrupacions.

0 comments on “El Cor de la Generalitat junt la Jove Banda de la FSMCV estrenen “Réquiem”, del jove compositor de Manises José Vicente Fuentes Castilla

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: