Certamen Gran Premio Coral Música Coral Noticies

El XVI Gran Premi Nacional de Cant Coral es presenta en roda de premsa a Saragossa

Competeixen cors del País Basc , Madrid , Castella Lleó i Navarra

 


El passat 24 d’abril s’ha presentat als mitjans de comunicació la setzena edició del Gran Premi Nacional de Cant Coral , que se celebrarà aquest cap de setmana del 26 i 27 d’abril a Ejea de los Caballeros ( Saragossa ) . A la roda de premsa van assistir Elena Guinda , regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ejea , i José María Ayerdi , secretari general de l’Associació Gran Premi Nacional de Cant Coral .

    Elena Guinda ha destacat que “és la tercera vegada que Ejea acull el Gran Premi Nacional de Cant Coral del que vam ser cofundadors ” . La regidora ha assenyalat que ” el cant coral està ficat en l’ADN dels ejeanos i ejeanas ja que el Certamen Coral d’Ejea té un lloc privilegiat en la nostra programació cultural . Per ell coneixen Ejea dins i fora d’Aragó ” . Guinda va voler agrair ” la implicació de diferents entitats privades en el patrocini del Gran Premi i la col · laboració de la Coral Polifònica Ejea i el Grup de Jotes ” Aires de Aragón ” .

    José María Ayerdi explicar que el Gran Premi Nacional de Cant Coral és un concurs de concursos , en què participen els cors guanyadors dels certàmens de Sant Vicente de la Barquera , Zumárraga , Griñón i Ejea de los Caballeros . Tots aquests certàmens formen part d’una associació que serveix de suport organitzatiu al Gran Premi . ” En Ejea dels Cavallers competiran els cors guanyadors de les edicions de 2013 d’aquests certàmens corals : Oñatiko Ganbara Abesbatza , d’Oñate ( Guipúscoa ) , Cor de Cambra de Madrid , Cor de Cambra alterum Cor , de Valladolid i Escolania de l’Orfeó Pamplonès ” , va assenyalar Ayerdi .

    L’estructura de la XVI Gran Premi Nacional de Cant Coral es divideix en dues sessions . Dissabte 26 , a les 20 hores , dos cors concursants interpretaran obres de polifonia i els altres dos de folklore . Abans que els cors concursants cantin , ho farà la Coral Polifònica Ejea fora de concurs . Diumenge 27 , a partir de les 12 del migdia , les interpretacions seran inverses : els cors que van cantar obres de polifonia dissabte ho faran de folklore , i viceversa . L’espera al veredicte del jurat serà amenitzada pel Grup de Jotes « Aires deAragón» .

    Integrat dins el programa del Gran Premi , el dissabte 26 , a les 12 hores del migdia , se celebrarà el tradicional Festival de Cors Infantils i Juvenils , amb la participació de tres cors ejeanos : els dels col · legis Cervantes i Mamés Esperabé i Vocal Exeia , el cor juvenil de la Coral Polifònica Ejea .

    El jurat que qualificarà als cors concursants està compost per Enrique Azurza , Antonio Viñuales , Juan Luis Martínez , Claudio Boada i Eva Ugalde . Ells seran els que decideixin què cor serà el guanyador de la XVI Gran Premi Nacional de Cant Coral « Ejea 2014 » .

    El Gran Premi està organitzat per la secretaria general de l’Associació « Gran Premi Nacional de Cant Coral » al costat del Departament de Cultura de l’ Ajuntament d’Ejea i Sofejea . Compta amb el patrocini de l’INAEM -Ministeri de Cultura i amb el dels patrocinadors habituals del Certamen Coral d’Ejea : Comunitat de Regants número V de les Bardenas , Desmunts Germans Caudevilla , Impremta Félix Arilla , Ser Cinco Villas , Associació d’Indústria , Comerç i serveis de las Cinco Villas i Ejea Hostelera .

 

 

PROGRAMES

Ejea de los Caballeros acull la XVI edició del Gran Premi Nacional de Cant Coral

0 comments on “El XVI Gran Premi Nacional de Cant Coral es presenta en roda de premsa a Saragossa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: