cicle mus antiga catedral
cartell

II CICLE DE MÚSICA ANTIGA DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

Amb motiu de l’acostament de la festa de la Nativitat , la vida litúrgica i artística de l’Església han anat sempre preparant i il · lustrant de maneres molt diverses el camí cap tan gran misteri . És en aquest període en el qual s’emmarca el Cicle de Música Antiga de la Catedral de València , l’objectiu és la preparació d’aquesta important festa al calendari litúrgic i la recuperació d’un repertori antic que durant tants anys va acompanyar a la nostra llarga tradició litúrgica .
Atesa del gran èxit que va tenir el I Cicle de Música Antiga que es va celebrar al mes de desembre de 2012 , i de la gran afluència de públic que va gaudir cadascun dels concerts programats , la Catedral es complau d’organitzar la seva segona edició en el pròxim mes de desembre de 2013.

El cicle d’aquest any està compost per 5 concerts :

– 6 desembre 2013 In honorem B. Mariae Virginis Ensemble Thelxinoe ( Bremen , Alemanya )
– 13 desembre 2013 De la veu a la tecla , tabulatura de cançons franceses del segle XIV al segle XVI Ars Lusitana (La Haia , Països Baixos)
– 20 desembre 2013 Duel de teclats . Concert per a dos clavecins Concertant a quattro ( Espanya – Japó )
– 27 desembre 2013 Concert d’orgue. La tradició organística alemanya Atsuko Takano ( Japó )
– 10 gener 2014 Concert d’orgue. Cabanilles versus Bach Pablo Márquez Caraballo ( València , Espanya )

Tots els concerts es faran a la capella del St . Calze de la Catedral de València a les 19:30 h . Entrada lliure . Aforament limitat.

Entre els grups convidats comptem enguany amb l’Ensemble Thelxinoe , provinent de Bremen , Alemanya, que ens oferirà un interessant repertori sota el lema ” in honorem B. Mariae Virginis “, el ensemble Ars Lusitana (La Haia , Països Baixos) serà sens dubte un dels concerts més notables d’aquest cicle per la seva singularitat . En aquest cas Victòria Cassano , soprano , i Maria Bayley , clavisimbalum , ens oferiran un repertori escollit d’entre les cançons medievals franceses del segle XIV al XVI , presentant la forma vocal al costat de la seva forma instrumental ornamentada , el duo Concertante a quattro , ens oferirà un interessant ” duel de teclats ” , mostrant totes les possibilitats orquestrals què dos clavecins poden arribar a assolir , per a concloure el cicle , i com no podia ser menys , l’òrgan prendrà el relleu passant des de la tradició orgànica alemanya , sota les mans de la organista japonesa Atsuko Takano , fins a un duel entre el nostre compositor valencià ” J. Cabanilles versus JS Bach” , interpretat per Pablo Márquez Caraballo , director artístic del Cicle .
Els concerts es duran a terme a la capella del St . Calze a les 19,30 h els dies 6 , 13 , 20 i 27 de desembre , concloent el seu últim concert el dia 10 de gener. L’entrada és lliure , si bé , l’aforament és limitat .
Les interpretacions que es podran escoltar en aquest Cicle segueixen les influències del corrent anomenada ” Interpretació històricament informada” , que té com a objectiu la recreació més propera d’una música d’acord amb les pràctiques musicals de l’època. A la majoria de casos els intèrprets utilitzen còpies dels manuscrits o facsímils , instruments de l’època, etc . i servint-se de les directrius que transmeten els tractats i fonts primàries , musicals o extramusicals , intenten recrear un repertori el més properament possible al que van poder escoltar la gent d’aquell període .
En l’edició d’aquest II Cicle de Música Antiga de la Catedral de València , la catedral comptarà amb la col · laboració de Culturarts Generalitat Valenciana.

http://ivm.gva.es/cms/es/actividades/xarxa-musical-valenciana/1852-ii-ciclo-de-musica-antigua-de-la-catedral-de-valencia.html

1 comment on “II Cicle de Música Antiga de la Catedral de València

 1. No he encontrado otra manera de comunicar para pedir disculpas.
  Poco después de venir al coro el otro dia –
  me enterré que tengo una performance en Valencia el dia 21 y que no podia estar por el concierto.

  Lo siento mucho- me daba mucho ilusion volver!

  espero que puedo venir al coro el año proximo.

  felices fiestas a todxs!

  Graham

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: