Audio Eric Ericson Fonoteca Música Música Coral Noticies

Eric Ericson, el gran director de cors

ericsonCom tots ja sabem el director de cor suec Eric Ericson (1918.10.26; 2013.02.16) va morir el passat 16 de febrer als 93 anys d’edat. La tasca de Ericson com a director i fundador de diversos cors a Suècia, així com professor i conseller de nombrosos cors a tot el món, és fonamental. Qualsevol que haja escoltat algun dels seus cors, sabrà com de meravellosament pot sonar un cor, encara que siga de cambra, i que bell repertori han creat els compositors suecs i bàltics, pensant en els cors de Ericson.
El 1951 va crear el Cor de la Ràdio Sueca i el va dirigir fins a 1982. Va ser a més mestre del cor de la universitat de Uppsala, els Orphei Drängar, durant 40 anys (1951-1991). Però potser la seva millor cor va ser el Eric Ericson Chamber Choir, una autèntica meravella, que va fundar el 1945, recent acabats els estudis. Va treballar més amb nombrosos cors, tant barrocs com moderns, de tot Europa. A més va ser un important suport per als compositors suecs i va col · laborar decisivament a donar a conèixer la seva música en altres països.
Es va formar a la Kunglinga Musikhögskolan d’Estocolm, on es va graduar en 1943 i després va completar els seus estudis amb la Schola Cantorum Basiliensis a Suïssa, ia Alemanya, Gran Bretanya i els Estats Units.
En 1951 va començar a fer classe al Col · legi Reial de Música (Kunglinga Musikhögskolan) d’Estocolm, on havia estudiat i el 1968 va esdevenir el catedràtic de Direcció Coral. Va dirigir nombrosos cors com a director convidat, especialment als països bàltics, i va donar nombroses masterclasses o treballar per períodes més extensos amb altres cors de tot el món, entre ells el Drottningholm Baroque Ensemble (amb qui va fer les Passions de Bach), al Netherlands Chamber Choir (música de Poulenc), el Groupe vocal de France, els BBC Singers, el RIAS Kammerchor, el cor de la Wiener Staatsopers i el Chœur de chambre Accentus de París.
En 1997 va rebre el Premi Polar (el mateix any que Bruce Springteen) per “les seves troballes pioneres com a director, professor, promotor artístic i inspirador de la música coral sueca i internacional”.

Tothom li ha fet el seu personal homenatge. Nosaltres no anàvem a ser menys, així que us deixem amb unes peces interpretades pel Cor de la Ràdio Sueca i pel Eric Ericson Chamber Choir.
 

St. Godric’s Hymn – B. Britten

What if I never speed

Ave maris stella – Otto Olsson  

Psalmus CXX – Otto Olsson 

DOCUMENTS D’INTERÉS

Programa especial dedicat al mestre Eric Ericson després de la seva mort el passat 16 de febrer de 2013. El mestre Josep Vila ens ajuda a desgranar els èxits de l’insigne director suec.

Música coral – Eric Ericson. In Memoriam – 21/02/13

Eric Ericson
(Pilar indiscutible del desenvolupament coral a Suècia. Biografia, llegat, influència)

Temas de música – Suecia: revolución a cappella (cap. 2) – 07/04/12

Arnold Schönberg’s “Friede auf Erden”

Eric Ericson gästar Skellefteå

A l’abril de 1999, Ericson visita l’Escola de Música Skelleftea.
Assaig amb Skellefteå Chamber Choir

El 1971, Norman Luboff va visitar sueca Cor Ràdio d’Eric Ericson i la televisió sueca hi era per capturar l’esdeveniment. El resultat va ser un documental  amb Luboff , el cant, la realització, el ​​que reflecteix en la música, i conversant amb Eric Ericson. El documental es creu que és l’única gravació en vídeo de Norman Luboff en acció.

Eric Ericson dirigeix ​​parts del OD i veterà-DO als KB a Estocolm

0 comments on “Eric Ericson, el gran director de cors

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: