Conferència Música Noticies

Conferència de José Luis García del Busto a la Casa de la Cultura de Xàtiva

La notícia d’aquesta setmana referent a José Luis García del Busto és que ha estat  elegit acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts.

Aquest passat dilluns 25 de febrer, la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando ha triat a José Luis García del Busto Arregui com Acadèmic de Número per la Secció de Música. La seva laudatio va ser llegida per Tomás Marco, qui juntament amb Antón García Abril i Luis de Pablo va proposar la seva candidatura per cobrir la Medalla vacant després del mort del pianista i musicòleg Antonio Iglesias Álvarez.

La Casa de la Cultura de Xàtiva ha programat una Conferència a càrrec de José Luis García del Busto i que està organitzada pel Conservatori Luis Milan.

casa cultura (622x382)Tindra lloc el dia 27 de març, a les 19.00h
Casa de Cultura, Saló Actes 1ª pl.
CONFERÈNCIA SOBRE MUSICA
a càrrec de José Luis García del Busto
Organitza: Conservatori Lluis Milan

José Luis García del BustoJosé Luis García del Busto (Xàtiva, València, 1947) va estar vinculat als programes musicals de Ràdio Nacional d’Espanya des de 1977. Va representar l’ens públic al Prix Itàlia celebrat a Capri el 1988 i en la Tribuna Internacional de Compositors de la UNESCO reunida a París (1989 i 1990). Entre els seus treballs de programació a Ràdio Clàssica destacar les seves entrevistes a grans compositors i intèrprets en l’espai Diàlegs. Va ser director adjunt del Centre per a la Difusió de la Música Contemporània (CDMC) entre 1990 i 1994.

Ha estat crític musical en els diaris El País i ABC i ha col · laborat en diferents revistes d’especialització musical, espanyoles i estrangeres, així com en obres de referència com el Diccionari de la Música Espanyola i Iberoamericana editat per l’ICCMU i la SGAE. El 2004 l’Associació Madrilenya de Compositors li va concedir el premi de Crítica Musical. Autor, coautor i editor de nombroses publicacions especialitzades en música, entre elles, els llibres monogràfics sobre Joaquín Turina, Manuel de Falla, José Cubiles, Luis de Pablo, Carmelo Bernaola i Tomás Marco.

García del Busto ha impartit cursos de musicologia en diferents universitats espanyoles (Complutense i Autònoma de Madrid, Salamanca, País Basc, València, Menéndez Pelayo de Santander, Màlaga, Cadis, etc.) I estrangeres (Denver, Ueno a Tòquio, Milà, etc .).

És membre corresponent de les Reials Acadèmies de Belles Arts de Granada, Barcelona i Sevilla.

0 comments on “Conferència de José Luis García del Busto a la Casa de la Cultura de Xàtiva

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: