Festival Música Antiga Música del Barroc

L’Espectacle piromusical obri el XVI Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

• La platja Nord serà l'escenari d'un magnífic espectacle que combinarà obres de 
Johann Sebastian Bach amb sorprenents focs artificials.

• En els dies següents el Castell del Papa Luna i l'Església de Santa Maria acolliran 
deu concerts, quatre d'ells gratuïts

Un magnífic espectacle piromusical servirà, un any més, d’aperitiu del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que entre els dies 3 i 12 d’agost oferirà deu concerts al Castell del Papa Lluna i en l’Església de Santa Maria organitzats per la Diputació de Castelló, l’Ajuntament i l’Institut Valencià de la Música.

Durant una mica més de vint minuts, demà dimarts dia 2 a partir de les 24.00 hores, la Pirotècnia Tomàs dispararà a la platja Nord de Peníscola 3135 unitats, un total de 1458 quilos de material pirotècnic, per acompanyar les vuit peces del compositor barroc Johann Sebastian Bach.

La pirotècnia intentarà superar l’èxit d’anys anteriors amb efectes com monotirs de salze, Croset de kamuro, crisantems de craker, foc aeri, foc aquàtic, dàlies, farfalias i llàgrimes de diversos colors, perles blanques sobre simulacre d’incendi i xiulet vermell, per rematar amb un generós bombardeig de color i tro.

Deu concerts

L’endemà del piromusical començaran els concerts de la setzena edició del festival.El dia 3 el grup valencià Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner, oferirà al pati d’armes del Castell del Papa Luna un concert titulat La Bataille en Spagnolo, constituït per amanides musicals de Mateu Fletxa el Vell i Bartolomé Càrceres.

Dirigida per José Hernández-Pastor, Cantoria Hispànica, en una sessió patrocinada pel Centre Nacional de Difusió Musical, interpretarà el dijous dia 4 un concert dedicat al gran polifonista espanyol del Renaixement Tomás Luis de Victòria a l’Església de Santa Maria.

El concert de la soprano Erika Escribá-Astaburuaga i el clavecinista Orhan Memed del dia 5, titulat Amor de tres nacions, serà el primer dels quatre gratuïts, prèvia retirada d’invitació, que se celebraran al saló gòtic del Castell en un horari més d’hora, les 21.00 hores.

Amb el mateix horari i també gratuït, Capella de Ministrers tornarà a aquesta edició del festival el dia 6 amb La HARPE de mélodie, que reuneix música dels temps del papa Lluna amb motiu del sisè centenari de l’arribada de Benet XIII a Peníscola.

El festival tornarà al pati d’armes del Castell el dia 7 amb el grup britànic Voces8, que interpretarà música de la cort renaixentista anglesa.

En un altre concert gratuït en el saló gòtic, Lux Venti, un dels més prometedors grups valencians del moment, tocarà el dia 8 peces agrupades sota el títol Els curiosos ministrers.

Procedent de l’Argentina, Capella del Sol oferirà el dia 9 al pati d’armes del castell música virreinal procedent de diversos arxius musicals americans.

Victòria Musicae commemorarà el dia 10 a l’Església de Santa Maria el quart centenari de la mort de sant Joan de Ribera, més conegut com el Patriarca, amb un programa que comprèn obres de mestres de capella del Reial Col.legi Seminari de Corpus Christi de València i Joan Batista Comes.

Una altra commemoració tindrà cabuda l’endemà a càrrec de Beatriz Lafont (soprano) i Robert Cases (viola de mà i guitarra barroca) en un altre concert gratuït en el saló gòtic del castell, en aquest cas dels 450 anys de la mort del gran mestre de corda polsada Lluís del Milà.

Els grups italians Il suona Parlant (octet de violes de gamba) i Cuncordu de Orosei tancaran el festival amb el programa Veus de la Mediterrània, amb polifonia tradicional de Sardenya i Sicília i música del sud d’Itàlia dels segles XV i XVI, en un concert patrocinat per Casa de la Mediterrània.

Programa del Festival internacional

de música antiga i barroca de Peníscola

Piromusical

• dimarts, agost 2
• 24.00 hores
• Platja Nord de Peníscola

font:IVM

0 comments on “L’Espectacle piromusical obri el XVI Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: