Concerts Corals

‘Las Campanas’ Op.35 SERGEI RACHMANINOV

El divendres, 17 juny 2011, l’Orfeó Universitari de València , oferirà un concert al costat de l’Orquestra de València, dirigida pel mestre Yaron Traub  en el qual s’interpretarà ‘Las Campanas’, Op.35 Sergei V. Rachmaninov, a la Sala Iturbi, Palau de la Música de València, a les 19:30

h.

PROGRAMA DEL CONCERT

Elena de la Merced, soprano

Donald Litaker, tenor

Denis Sedov, baix

ORFEÓ UNIVERSITARIODE VALENCIA

ORQUESTRA DE VALENCIA

Yaron Traub, director
Serguei Rachmaninov

  • Las Campanas, op. 35

Piotr I. Chaikovski

  • Capricho Italiano, op. 45
  • Obertura 1812, op. 49

ABONO 15
30/23/15 €

PROGRAMACIO PALAU DE LA MUSICA:
http://www.palaudevalencia.com/ver/285/ORQUESTA-DE-VALENCIA.html

ENTRADES:
https://www.bancajaticket.es/w2010/public/janto/main.php

Rachmaninoff – Las Campanas Op. 35

Las campanas Op 35, és una simfonia coral escrita en 1913. La lletra prové del poema Les campanes d’Edgar Allan Poe, traduït amb gran llibertat al rus pel poeta simbolista Konstantín Balmont. El cant pla Dies Irae s’empra amb freqüència al llarg de l’obra. Va ser una de les dues composicions favorites de Rakhmàninov, juntament amb Les vespres, i és considerada per alguns com la seva millor obra d’estil secular coral. Rachmaninov considerava l’obra com una simfonia coral i la seva Tercera Simfonia alhora només acabar d’escriure, però escriuría més tard una tercera Simfonia purament instrumental durant els seus anys a l’exili.

Rachmaninov li va escriure al seu amic Morozoff al desembre de 1906, preguntant quin tema seria apropiat per a una peça coral després de la seva Cantata de primavera. No va rebre contestació sobre la seva petició. No obstant això, mentre estava de vacances a Roma, Itàlia a principis de 1907, Rachmaninov va rebre una carta anònima juntament amb una còpia de la traducció de les campanes realitzada per Balmont. El remitent va instar a que llegira els versos, suggerint que eren apropiats per al que volia compondre i que li semblarien especialment apropiats. (Aquest suggeriment va ser tant extremadament susceptible com oportú. Després de la mort del compositor es va poder saber la identitat del remitent que sembla haver estat Mariya Danilova, en aquest llavors una jove estudiant de violoncel del Conservatori de Moscou).

Les campanes estableixen paral·lelismes entre el compositor i el seu antic mentor,  Txaikovski, tant l’obra com les circumstàncies de la seva composició. Casualment, Rachmaninov va escriure la simfonia a Roma, Itàlia en el mateix escriptori on Txaikovski solia compondre. La composició, te de quatre moviments que reflecteixen la vida des del naixement a la mort, fa suposar que el final seria un moviment lent. Per diversos motius, és homòloga a la Simfonia Patètica de Txaikovski, així com Das Lied von der Erde de Gustav Mahler. El quart moviment, amb la seva imatge del demoníac tanyedor de campanes, és una referència a l’escena del dormitori de la dama de piques.

Els quatre moviments són els següents:

1.Allegro ma non tanto

2.Lento

3.Presto

4.Lento Lúgubre

0 comments on “‘Las Campanas’ Op.35 SERGEI RACHMANINOV

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: