Música Sacra

‘Camins d’Art Musical’ reuneix la música vocal d’Alcoi dels segles XVIII i XIX

La consellera de Cultura, ha presentat el disc compacte recopilatori ‘Camins d’art musical’, que reuneix la música vocal més important d’Alcoi, generada principalment durant el segle XIX, amb motiu de l’exposició d’art sacre ‘Camins d ‘Art’ a la ciutat.

El disc està editat per La Llum de les Imatges, amb el patrocini de la CAM, i compta amb la coordinació musical del canonge de la Catedral de València, José Climent, i està interpretat pel Cor de la Generalitat valenciana sota la batuta de Jordi Bernàcer.

“El CD té dues obres inèdites: ‘Responso, anònim’ (segle XVIII), i ‘Salve Regina, Bordera’ (segle XIX)”.

També s’ha recuperat per als alcoians “un autor del qual no s’ha interpretat pràcticament res” en els últims cent anys: Enrique J. García Muni, atès que, malgrat la seva prolífica producció, la seva música estava dedicada per complet a la producció sacra.

Així, amb aquest disc es completa el repertori més representatiu d’aquest gènere, la gravació la va iniciar el Cor de la Generalitat amb el disc ‘Música per a Sant Jordi l’any 1996 al costat de l’Orquestra Simfònica Alcoiana.

Aquest enregistrament va ser realitzada a la sala d’orquestra del Palau de les Arts Reina Sofia durant els dies 11, 12 i 13 de juliol de 2010, i va comptar amb els solistes vocals: la soprano, Estrella Estévez, el tenor, António Gómez, la contralt , Tania Malinova, la soprano, Susana Martínez, la contralt, Diana Muñoz i Caterina Sobrevela, i al baix, Luis Vicente.

Per altra banda es troben els instrumentistes: en l’òrgan, Francisco Hervás i Bartomeu Jaume, i al piano Francisco Hervás. Així mateix, d’aquest CD s’han editat 500 còpies, i ha suposat el vuitè disc compacte que edita La Llum de les Imatges.

Les obres seleccionades han estat les següents: ‘Allibera em domini’; ‘Responso’, anònim; ‘Salve Regina’, de Francisco Bordera; ‘O Sacrum Convivium’ (motet), de José Espí Ulrich, ‘Missa en sol’, de José Espí Ulrich; ‘Himne Pange Lingua’, d’Enrique García Municipal; ‘Missa en Do Major’, de Juan Cantó Francés, ‘Salve número 2’, de Juliol Laporta Hellin; ‘Ave Maria’, de Rafael Casasempere Juan, i ‘ Ave Maria ‘, d’Amando Blanquer Ponsoda.

Per aconseguir aquesta selecció musical, nombroses institucions, agrupacions musicals i particulars han cedit les seves partitures per a la gravació del disc compacte, com són la Corporació musical primitiva; Alcoi música nova d’Alcoi, Família Casasempere i Arxiu Particular de Francesc Perales.

0 comments on “‘Camins d’Art Musical’ reuneix la música vocal d’Alcoi dels segles XVIII i XIX

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: