Concerts

L’Orquestra de València i Skovhus inicien el Cicle Mahler amb les ‘Cançons del camarada errant’

L’Orquestra de València i el baríton Bo Skhovus inicien aquest divendres al Palau de la Música de València el primer de la sèrie de concerts d’abonament que la formació simfònica valenciana dedicarà aquesta temporada al compositor vienès Gustav Mahler, en commemoració del centenari de la seva mort .

Sota la direcció del seu titular, Yaron Traub, es podrà escoltar el cicle de cançons Lieder eines fahrenden Gesellen ‘Cançons del camarada errant’. A més, el programa inclourà les ‘Cinc peces per a orquestra’ d’Arnold Schoenberg i la ‘Simfonia n º 41 Júpiter’, de Wolfgang Amadeus Mozart.

Escrites entre 1884 i 1885, les ‘Cançons del camarada errant’ són un dels millors exemples del mestratge de Mahler en el gènere liederístic. Les cançons, amb text del mateix compositor, van ser dedicades a la soprano Johann Richter, de la qual Mahler estava enamorat.

En aquesta ocasió, seran interpretades en la seva versió orquestral pel baríton Bo Skovhus, destacat intèrpret de lied. Skovhus ha actuat a les sales de concert més importants del món, oferint recitals de cançons amb grans pianistes com Daniel Barenboim, Stephan Vlad, Yefim Bronfman o Leif Ove Andsnes, entre altres.

Amb aquest concert, al Palau de la Música inaugura l’any Mahler, marcat pel doble aniversari del gran simfonista postromàntic, del que es commemora el 2011 el 150 aniversari del seu naixement i el centenari de la seva mort.

Al llarg de la temporada, l’Orquestra de València interpretarà els diferents cicles de cançons i el corpus simfònic del compositor austríac, del qual s’abordaran totes les seves simfonies, a excepció de la 8 ª, coneguda com la ‘Simfonia dels Mil’, que serà interpretada la propera temporada.

El següent concert del cicle Mahler serà el divendres 26 de novembre i en ell s’interpretarà la Simfonia n º 1 en re major ‘Tità’, amb la qual l’Orquestra de València iniciarà la integral de simfonies del compositor austríac.

Ja en el mes de desembre, l’orquestra interpretarà la Simfonia n º 6 en la menor ‘Tràgica’ i els Kindertotenlieder (Cançons dels infants morts), al costat de la mezzosoprano Zandra McMaster.

29-10-2010 [19.30]
Sala Iturbi
Integral simfònica de Mahler. En commemoració del
centenari de la seua mort
Yaron Traub, directorBo Skovhus, barítono
ORQUESTRA DE VALÈNCIA
A. Schoenberg, Cinc peces, op. 16; G. Mahler,
Cançons del camarada errant; W. A. Mozart,
Simfonia núm. 41en do major, KV 551, “Júpiter”
ABONAMENT 2
Preu: 20/15/10 €

0 comments on “L’Orquestra de València i Skovhus inicien el Cicle Mahler amb les ‘Cançons del camarada errant’

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: