Concerts Noticies

Concert didàctic de realitat augmentada

“El Palau de la Música de València acollirà el primer concert didàctic de realitat augmentada”

El Palau de la Música de València acollirà el proper 9 de maig el primer concert didàctic de realitat augmentada. Amb suport tecnològic de la Universitat Politècnic de València (UPV) i el suport de Bancaixa, ‘El carnaval dels animals’ comptarà amb música clàssica en directe i animacions en 3D, recreades en temps real.

L’empresa valenciana Esdeveniments Muntanya & Esterlich ha estat l’artífex d’unir en un sol esdeveniment música de cambra, especialistes en didàctica, intèrprets de l’Escola de l’Actor, enginyers de la UPV i professionals de l’audiovisual, tot això per fer possible una versió de ‘ El carnaval dels animals ‘de caràcter únic, que es podrà veure al Palau de la Música, segons van explicar fonts de l’organització en un comunicat.

Muntanya & Esterlich està integrada per quatre empresàries valencianes que s’han proposat com a repte crear esdeveniments que fusionin art, innovació, educació i medi ambient. Han escollit per fer-ho la realitat augmentada, un llenguatge audiovisual que pugui connectar amb els més petits, acostumats a identificar-se amb aquesta forma d’expressió, que forma part de la seva cultura i que ells entenen “perfectament”.

En els concerts didàctics, que porten celebrant des de fa dècades a Espanya, el denominador comú és la música en directe i al voltant d’ella han pivotat diferents propostes, com a actors, ballarins, projeccions audiovisuals o titelles. No obstant això, ara és la primera vegada a Espanya que s’utilitza la realitat augmentada, imatges virtuals barrejades amb una realitat escènica, que interactuen entre elles.

L’objectiu és apropar la música clàssica als petits respectant la partitura, però amb un llenguatge que als nens els resulta més que familiar, “acostumats com estan a manejar des de ben d’hora tot tipus de màquines”, van comentar les mateixes fonts.

L’ànima mater del projecte a Actes Muntanya & Esterlich, Lola Muntanya, va assegurar que “és l’eina del futur, entre altres coses per la comoditat de l’espectador: 3D sense artificis, ni ulleres, ni guants”.

0 comments on “Concert didàctic de realitat augmentada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: